Sök
Stäng denna sökruta.

Nettan - Kullafloristen!

Hej det är jag som är Nettan, Kullafloristen.

Jag har varit florist i över 20 år och har arbetat på flera olika ställen i Sverige samt under 5 år i Australien. Jag utbildade mig i Karlskrona och hade under min utbildning en fantastisk mentor som fick mig att förstå hur roligt, krävande och kreativt floristyrket var.

Under mina år i Australien hade jag många olika roliga uppdrag, förutom att driva 9 blomsterbutiker samtidigt designade jag bland annat blommor åt Elton John och Kylie Minogue men även till enorma societetsbröllop, bar mitzvahs och fester. Allt ifrån flytande dekorationer i pooler till svävande arrangemang från tak och blomsterpelare. Arbetet var fantastisk roligt och omväxlande.

Kullabygden ger inspiration till bröllopsblommor

Sedan 2010 är jag tillbaka i Sverige igen och närmare bestämt i Kullabygden i Skåne. Jag bor med min man, våra två barn, kaniner och höns i ett funkishus med stor trädgård i Jonstorp. Kullabygden är en underbar plats med hav, skog och inspirerande natur där jag gärna spenderar lediga dagar. 

I November 2017 startade jag Kullafloristen och förutom att arbeta ute på plats så sker de mesta av förberedelserna i min ateljé i mitt garage, därifrån levererar jag varje vecka massor av blommor till mina underbara kunder runt om i nordvästra Skåne. För bröllop och event reser jag gärna längre och jag har ofta uppdrag runt om i Skåne och det händer även att jag reser längre än så för speciella uppdrag. 

Blommor med gott miljösamvete

Eftersom natur och miljö ligger mig varmt om hjärtat så är det också självklart att arbeta som miljövänligt som jag bara kan, förutom att odla egna blommor (giftfritt såklart) så köper jag in så mycket som möjligt från lokala småskaliga odlare, minimerar användandet av plastprodukter, källsorterar allt mitt avfall och arbetar hårt med nollvision på svinn. Detta är ett arbete som för mig kommer naturligt och är en självklarhet, så köper du mina blommor så kan du göra det med gott miljösamvete.  

Kullafloristens favoritblomma

Den vanligaste frågan jag får (förutom ”Har du ingen butik?”) är ”Vilken är din favorit blomma?” och det tråkiga svaret är ”Jag har ingen” – Jag är som en mamma som aldrig skulle kunna välja en favorit, alla är fina på sitt sätt om de används på rätt sätt, men såklart blir jag extra glad när jag ser blommor jag inte sett på länge, blommor med lite kortare säsong ligger mig lite extra varmt om hjärtat alltså. För att lära känna min stil som designer titta gärna in på mitt Instagram konto där uppdaterar jag ofta med vackra dekorationer som lämnar min ateljé.