Om Kullafloristen

Kullafloristen
Foto; Anna Lauridsen Kullafoto

Hej det är jag som är Nettan, Kullafloristen.

Jag har varit florist i över 20 år och har arbetat på flera olika ställen i Sverige samt under 5 år i Australien. Jag utbildade mig i Karlskrona och hade under min utbildning en fantastisk mentor som fick mig att förstå hur roligt, krävande och kreativt floristyrket var.  Under mina år i  Australien hade jag många olika roliga uppdrag, förutom att driva 9 butiker samtidigt designade jag bland annat blommor åt Elton John och Kylie Minogue men även till enorma societets bröllop, bar mitzvahs och fester. Allt ifrån flytande dekorationer i pooler till svävande arrangemang från tak och blomsterpelare, arbetet var fantastisk roligt och omväxlande.

Sedan 2010 är jag tillbaka i Sverige igen och närmare bestämt i Kullabygden i Skåne. Jag bor med min man, våra två barn och tio hönor i ett funkis hus i Jonstorp där jag trivs fantastiskt bra. Kullabygden är en underbar plats med hav, skog och underbar natur där jag hämtar mycket inspiration.

Sedan november 2017 driver jag Kullafloristen från min ateljé i mitt garage, därifrån levererar jag varje vecka massor av blommor till mina underbara kunder runt om i NV Skåne men främst i Kullabygden. För bröllop och event reser jag gärna en bit och jag möter gärna mina brudpar på plats för att vi tillsammans ska kunna visualisera ett drömbröllop dekorerade med underbara blommor.

Den vanligaste frågan jag får (förutom ”Har du ingen butik?”) är ”Vilken är din favorit blomma?” och det tråkiga svaret är ”Jag har ingen” – Jag är som en mamma som aldrig skulle kunna välja en favorit, alla är fina på sitt sätt om de används på rätt sätt, men så klart blir jag extra glad när jag ser blommor jag inte sett på länge, blommor med lite kortare säsong ligger mig lite extra varmt om hjärtat alltså. För att lära känna min stil som designer titta gärna in på mitt Instagram konto där uppdaterar jag ofta med vackra buketter som lämnar min ateljé.