Aktuella kurser

 

Blomsterkurser

Tycker du om blommor och vill lära dig mer om hur du arrangerar dem på bästa sätt, samtidigt som du har en trevlig stund med andra likasinnade? Anmäl dig då till en av Kullafloristens kurser. Material samt förtäring ingår och du kan förvänta dig en rolig stund där alla får med sig underbara blommor hem (oavsett förkunskaper). På varje kurs kommer det sällskap med två eller fler personer men även flera som anmäler sig ensamma, det är alltså en trevlig aktivitet att göra även om du inte har något sällskap med dig, alla är välkomna och vi har alla alltid väldigt trevligt tillsammans.

 

Onsdag 18/11  kl. 18.00 Dörrkrans och frostbukett

Vi binder vackra dörrkransar. Du väljer- antingen tjock, maffig och traditionell eller tunn, stilren och modern – jag lär ut båda teknikerna, sedan väljer du dekorationer från ett stort buffébord av pynt. Efter vi ha mumsat på go´fika  så binder vi en härlig frostig vit vinterbukett.   

 

Onsdag 16/12 kl 18.00 Lyxig blomsterjul  

Snart är julen här på riktigt och vi vill fylla våra hem med goda dofter och såklart vackra blommor, på kvällens kurs ska vi därför skapa två dekorationer i härligt julröda ELLER frostigt vita nyanser. En vacker bukett och ett bordsarrangemang /centre piece som kan bli en riktig wow faktor på ditt julbord/soffbord eller sideboard. Ta med en vacker skål eller fat som du vill använda, minst 25 cm- (är du osäker så skicka bild på vad du ha att välja på hemma i gömmorna så hjälper jag dig med vad som kan passa bäst) så fyller vi det med massa vackert. Naturligtvis njuter vi av lite julfika under kursen. Vid anmälan bestämmer du om du vill ha frostigt vitt eller juligt rött tema på dina blommor. 

 

Tisdag 17/11 kl. 20.00 Specialkurs Dörrkranstema, ca 1,5h endast  395kr FULLBOKAT

Vi binder vackra dörrkransar. Du väljer- antingen tjock, maffig och traditionell eller tunn, stilren och modern – jag lär ut båda teknikerna, sedan väljer du dekorationer från ett stort buffébord av pynt, under tiden dricker vi glögg, mumsar pepparkakor och tjuvstartar julmyset.

Torsdag 19 /11 kl. 18.00 Dörrkrans och frostbukett FULLBOKAT

Vi binder vackra dörrkransar. Du väljer- antingen tjock, maffig och traditionell eller tunn, stilren och modern – jag lär ut båda teknikerna, sedan väljer du dekorationer från ett stort buffébord av pynt. Efter vi ha mumsat på go´fika  så binder vi en härlig frostig vit vinterbukett.   

Söndag 22/11 kl. 9.30 Dörrkrans och skogsbukett FULLBOKAT

Vi binder vackra dörrkransar. Du väljer- antingen tjock, maffig och traditionell eller tunn, stilren och modern – jag lär ut båda teknikerna, sedan väljer du dekorationer från ett stort buffébord av pynt. Efter vi har mumsat på go´fika  så binder vi en vacker skogsinspirerad vinterbukett i rött.  

Onsdag 25/11 kl 18.00 Adventstema, krans och ljusstake FULLBOKAT

Vi binder vackra dörrkransar. Du väljer- antingen tjock, maffig och traditionell eller tunn, stilren och modern – jag lär ut båda teknikerna, sedan väljer du dekorationer från ett stort buffébord av pynt. Efter fikapausen dekorerar vi din adventsljusstake, ta med ett fat eller en skål samt 4 ljus  (värmeljus/kronljus/blockljus), vi dekorerar ditt arrangemang så du kan njuta av en riktigt floristisk skapelse hela december. Se till att ditt underrede är tillräckligt stort för dina ljus- jag har hållare och visar hur du fäster ljusen på bästa sätt.’

Torsdag 26/11 kl 18.00 Adventstema, krans och ljusstake FULLBOKAT

Vi binder vackra dörrkransar. Du väljer- antingen tjock, maffig och traditionell eller tunn, stilren och modern – jag lär ut båda teknikerna, sedan väljer du dekorationer från ett stort buffébord av pynt. Efter fikapausen dekorerar vi din adventsljusstake, ta med ett fat eller en skål samt 4 ljus  (värmeljus/kronljus/blockljus), vi dekorerar ditt arrangemang så du kan njuta av en riktigt floristisk skapelse hela december. Se till att ditt underrede är tillräckligt stort för dina ljus- jag har hållare och visar hur du fäster ljusen på bästa sätt.

Måndag 14/12 kl 18.00 Frostig vit jul, ljusarrangemang och bukett   FULLBOKAT

10 dagar kvar till dopparedagen och just nu vill man ju bara njuta av ljus och vackra blommor. Jag vill därför kombinera dessa två med att skapa ett härligt ljusarrangemang med vintergrönt och vackra snittblommor samt en underbar vinterbukett. Tema för kvällen är frostigt vitt. Ta med dig ett vackert fat, allt annat material, go´fika samt ljus ingår.

 

FÖRST TILL KVARN! Kurserna äger rum hos Kullafloristen i Jonstorp (Görslövsvägen 19),  kostar 695kr och tar ca 2-2,5h. Alla blommor ingår, vi njuter av mumsig fika och naturligtvis så tar du dina vackra alster med dig hem.

blomsterkursCorona uppdatering

Jag planerar att fullfölja mina kurser som bestämt, jag förutsätter att alla härliga kursdeltagare följer alla råd och stannar hemma vid förkylnings symptom. I vanliga fall så står vi ganska så nära varandra men  jag kommer även att sätta upp bord ute på min innergård för de som vill utöva social distansering under kursen, då rekommenderar jag att du klär dig extra varmt. Nu mer än någonsin känner jag att vi behöver omge oss med blommor och njuta av en rolig stund och glömma alla tråkigheter. Välkomna!

 

 

Först till kvarn –  för att säkra din plats boka genom att kontakta Kullafloristen och betala din kursavgift. För att kursen ska genomföras behövs minst 8 deltagare (max antal; 16 personer). OBS tänk på att anmäla ev. allergi.

Passar inte dagarna dig? Inga problem, samla ihop ett gäng på minst 8 personer så gör Kullafloristen en kurs speciellt för er. Se http://kullafloristen.se/kurser